Do góry

Dania główne Przepis na:

Wegańskie spaghetti

Wegańskie spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 224

Makaron z sosem pomidorowym i tofu.

Składniki

  • 70g suchego makaronu
  • 2 szt marchewki
  • puszka pomidorów w sosie własnym
  • 50g tofu
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy, marchew ścieramy na grubych oczkach tarki.

  2. Startą marchewkę przenosimy na garnka i zalewamy pomidorami, gotujemy, po chwili dodajemy starte na tarce tofu i przyprawy. Dusimy pod przykryciem 8-10 min, aż zmięknie marchew.
    Makaron odcedzamy i zalewamy sosem.
    Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń