Sałatki Przepis na:
Wegetariańska sałatka z tofu

Składniki
- kostka tofu, 1szt
- oliwy z oliwek, 1 Ł
- sos sojowy, odrobinka do smaku
- żółtej papryki, ½ szt
- liści szpinaku (niekoniecznie), garść
- liście kapusty pekińskiej (może być również sałata), 2szt
- mały pomidor, 1szt
- kiełków z fasolki mung, garść
- Pieprz ziołowy, odrobinka do smaku
- cytryna, odrobinka do smaku
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Kroimy tofu w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wrzucamy tofu i smażymy aż się zarumieni. W ostatniej minucie smażenia polewamy tofu sosem sojowym cały czas mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia.
-
W międzyczasie kroimy paprykę, szpinak, pomidor i sałatę. Wrzucamy do średniej miski i przyprawiamy do smaku. Polewamy odrobiną cytryny i dokładnie mieszamy. Dodajemy kiełki oraz tofu i mieszamy.
Komentarze do przepisu (2)

Survivee 16 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Super ;) Na pewno zrobię. ludzie mi się dziwią co ja jem ,bedąc wege a jest tyle wspaniałych przepisow..0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kookie 16 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam tofu, ta sałatka jest rewelacyjna, tylko jakoś sos sojowy mi do tego nie pasuje, ale pomysł jest ekstra :)0 Kto głosował? | Odpowiedz