Do góry

Zupy Przepis na:

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 10

Wypróbowany przepis na "Węgierska zupa gulaszowa"

Składniki

  • 60-70 dag chudej wieprzowiny lub wołowiny
  • 3 l bulionu warzywnego
  • 3 cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 5-6 średniej wielkości ziemniaków
  • mały strączek ostrej czerwonej papryczki
  • duża czerwona słodka papryka
  • duża żółta słodka papryka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • słodka czerwona papryka w proszku
  • ostra papryka w proszku
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • kilka kropel przyprawy maggi
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 2 łyżki mąki
  • natka pietruszki do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Tylko 1 zł za porcję. 80 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 10 porcji.

  2. Mięso kroję w kosteczkę. Oprószam przyprawami, podsmażam na rozgrzanym oleju i przekładam do rondla.

  3. Podsmażam pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaję je do mięsa razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Zalewam bulionem i zagotowuję. Duszę na małym ogniu 45-50 min.

  4. Obie słodkie papryki oczyszczam, kroję w kostkę i krótko podsmażam. Wrzucamdo zupy razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami oraz całą ostrą papryczką. Gdy ziemniaki są prawie miękkie, dodaję koncentrat i przyprawy.

  5. Robię zasmażkę: 2 łyżki mąki podsmażam na 4 łyżkach oleju. Mieszam z zupą. Dekoruję natką.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń