Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Węgierski kapuśniak"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
60 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji około 1,80 zł • Przepis na 6 porcji
Mięso myję, kroję na małe kawałki i smażę razem z pokrojoną cebulą na gorącym oleju. Zalewam 2 l wody, gotuję. Kroję w kostkę ziemniaki i paprykę, kapustę szatkuję. Dodaję wszystko do zupy. Wsypuję kminek i gotuję około 30 minut.
Dodaję kostki bulionowe koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, przyprawy. Gotuję, aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec doprawiam śmietaną.
<strong>Marta Lewicka z Wieliczki</strong>Źródło: Kobieta i życie