Do góry

Dania główne Przepis na:

węgierskie knedle z białego sera..

węgierskie knedle z białego sera..

Autor:

Przepisów i artykułów: 449 Ocena: 14421

Dodano:

Odsłon: 59748

wyszły pyszne co najważniejsze bardzo szybko się je robi, zdecydowanie będę powtarzała...

Składniki

  • 40 dag białego sera
  • 2 jajka
  • 8 dag masła
  • 8 dag kaszy manny
  • 3 dag mąki pszennej
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Twaróg zemleć i dobrze utrzeć dodając miękkie masło, jajka, mannę, mąkę oraz sól. Można wymieszać mikserem, bądź wyrabiać ręką.

  2. Formować nieduże knedle i wkładać na osolony wrzątek. Gotować aż knedle wypłyną do góry i jeszcze chwilkę.

  3. Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Można też polać je bułką tartą zrumienioną na maśle i również posypać cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

izaa_a 16 stycznia 2014 Marusia nie wiem tak było napisane skad brałam przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marusia26 15 stycznia 2014 A można zapytać czemu one węgierskie ?? :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gonia32 08 stycznia 2014 hmm...niby szybko się robi, ale ciasto klei się do rąk. Nie wiedziałam jak je formować, bo wszystko zostawało na rękach. Uratuje je tylko smak ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 04 stycznia 2014 Pyszne!!! Kiedyś robiłem podobne :) polecam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń