Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, delikatne, mięciutkie, puszyste ... bardziej zachęcać chyba nie trzeba :-)
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27160
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6090
Mężczyźni uwielbiają golonkę, więc gości ona u nas w domu od czasu do czasu...
Odsłon: 27160
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 6090
Składniki
Twaróg zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, jajka, sól, cukier, kaszkę i mąkę i utrzeć krótko mikserem. Odstawić na ok. 30 min. aby kaszka naciągnęła i ciasto zgęstniało. Wodę lekko osolić, zagotować. Z ciasta wilgotnymi dłońmi formować kulki i wrzucać na wrzącą wodę. Gotowac na małym ogniu ok. 3 min. od wypłynięcia knedli. Podawać polane osłodzoną śmietaną. Smacznego :-) P.s. przepis pochodzi z blogu Mirabelki