Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, delikatne, mięciutkie, puszyste ... bardziej zachęcać chyba nie trzeba :-)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2271
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4828
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 88
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2271
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4828
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 88
Składniki
Twaróg zmiksować blenderem, dodać miękkie masło, jajka, sól, cukier, kaszkę i mąkę i utrzeć krótko mikserem. Odstawić na ok. 30 min. aby kaszka naciągnęła i ciasto zgęstniało. Wodę lekko osolić, zagotować. Z ciasta wilgotnymi dłońmi formować kulki i wrzucać na wrzącą wodę. Gotowac na małym ogniu ok. 3 min. od wypłynięcia knedli. Podawać polane osłodzoną śmietaną. Smacznego :-) P.s. przepis pochodzi z blogu Mirabelki