Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 105
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 339
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 233
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3398
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 105
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 339
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 233
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3398
Składniki
Mięso umyłem , osuszyłem , pokroiłem w kostkę. Przygotowałem marynatę : posiekałem cebulę , wymieszałem z winem , ostem, koniakiem, czerwonym pieprzem, listkami laurowymi i goździkami. Marynatą zalałem mięso , przykryłem i wstawiłem na noc do lodówki. Wyjąłem mięso , osączyłem , marynatę pozostawiłem.
Obrałem marchewki i pokroiłem w kostkę. Grzyby po namoczeniu pokroiłem w paski. Rozgrzałem olej, usmażyłem mięso ( 10 minut). Oprószyłem mąką, dodałem koncentrat i grzyby. Wlałem marynatę i półtorej szklanki wody. Dusiłem 45 minut pod przykryciem. Po 15 minutach dodałem marchewkę. Po zakończeniu gotowania wymieszałem ze śmietaną, przyprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem udekorowałem natką pietruszki. Podałem z kaszą gryczaną.