Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiejska potrawka.

Wiejska potrawka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 727 Ocena: 13717

Dodano:

Odsłon: 4923

Szybko i smacznie,aromatycznie i na ostro,serdecznie polecam:) Jeśli nie lubicie ostrości można papryczek nie dawać.

Składniki

  • kiełbasa drobiowa Morliny 400g
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 papryczki chili
  • 6-7 dużych pieczarek
  • duża cebula
  • mrożona fasolka szparagowa 200g
  • seler naciowy pęczek
  • śmietanka 30% 150ml
  • pieprz,sól ,maggi
  • łyżka mąki roztrzepana w odrobinie zimnej wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła lub innego tłuszczu jaki używacie.
    Dodać pieczarki pokrojone w talarki i na mocnym ogniu podsmażyć.
    Posolić.Smażymy na dużym ogniu by pieczarki nie gotowały się kiedy puszczają soki.

  2. Kiełbasę pokroić w talarki,paprykę w kostkę ,a papryczkę chili w cieńkie paski.
    Wrzucić do rondla.

  3. Dodać 200g mrożonej fasolki,podlać wodą tyle by przykryła warzywa i kiełbasę.

    Dodać podsmażone pieczarki i pogotować 10min.

  4. Mąkę roztrzepaną wlać do potrawki,jak również śmietankę.
    Zagotować,doprawić do smaku solą ,maggi,i pieprzem jeśli jest potrzeba.

  5. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń