Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowałam kilka wersji tego pysznego deseru i wydaje mi się, że ta jest godna polecenia.
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1910
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 737
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1910
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 737
Składniki
Ser biały zmielić. Na garnku z gotującą wodą ułożyć miskę, w której znajdują się jajka, cukier i cukier waniliowy. Produkty ubijać trzepaczką rózgową, aż masa zgęstnieje. Wówczas dodać śmietankę, szczyptę soli, masło i ser (dodawałam partiami, ciągle ubijając masę na parze). Do gotowej masy serowej wsypać przygotowane wcześniej bakalie. Całość dobrze wymieszać (nadal masa znajduje się na garnku z gotującą wodą). Masę z bakaliami ubijać na parze jeszcze przez około 5 minut. Odstawić, wystudzić.
Uwaga: Należy pamiętać, aby podczas ubijania masy na parze nie zagotować jej.
Formę do paschy (u mnie była to forma na babkę) wyłożyć gazą. Napełnić masą serową, przykryć gazą, przycisnąć talerzem, wstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie rozwinąć gazę, ustawić paschę na szklanym talerzu jak babkę z piasku, zdjąć gazę. Pascha gotowa, trzeba ją tylko udekorować. Smacznego.