Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wielkopolska kapusta z grochem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Kapustę wypłucz pod bieżącą wodą, posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj kapustę z zielem angielskim, liściem laurowym, podlej wodą. Duś 1,5 godziny.
Groch zalej wodą, ugotuj, odcedź. Do kapusty dodaj odcedzony groch, przypraw majerankiem, kminkiem, solą i pieprzem, duś jeszcze 20 minut. Dodaj kukurydzę. Gotowe danie przełóż na półmisek, dekoruj gałązką tymianku.Źródło: Dobry Tydzień