Do góry

Zupy Przepis na:

Wielowarzywny krupniczek

Wielowarzywny krupniczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5983

Dodano:

Odsłon: 17820

Pokombinowana zupka

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do zimnej wody wrzuciłam żeberka, kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i dodałam starte warzywa: marchew, seler, pietruszkę, natkę pietruszki, pora, posiekaną cebulę. Gotowałam na wolnym ogniu przez godzinę. Po tym czasie wsypałam kaszę jęczmienną (pamiętajcie, że kasza podwaja swoją objętość). Po kilku minutach dodałam różyczki kalafiora, mrożony zielony groszek i mrożoną fasolkę szparagową. Gotowałam do miękkości kaszy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 15 grudnia 2011 O kurcze, niezłe połączenie smaków.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń