Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina w pomidorach

Wieprzowina w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 696

Dodano:

Odsłon: 3514

amore pomidorrre ;P

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzać oliwe na patelni, wrzucić mięso pokrojone w kostke, obsmażyć chwilę na dużym ogniu, przyprawić ziołami i przyprawami, dodać pokrojoną w kostkę cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć jeszcze chwilę poczym podlać wywarem wołowym i winem i dusić ok. godziny.

  2. Pomidory spażyć, obrać ze skórek, oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę. Dodać do mięsa i dusić razem wszystko jeszcze ok 20 min, co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia dodać cukier.

  3. Ja podałam z makaronem, ale świetnie smakuje i z ryżem.

  4. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 09 września 2010 mmmm pyszności, uwielbiam wołowinę, w takim wydaniu na pewno smakuje rewelacyjnie :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń