Do góry

Desery Przepis na:

Wiewiórka

Wiewiórka

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 376

Dodano:

Odsłon: 2358

Ciasto znakomicie smakuje!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Z 2 jajek, mąki, sody, 1 op. cukru waniliowego, 1 szkl cukru i 1 puszki ananasów pokrojonych w kostkę i sok z tych ananasów upiec ciasto . Piec ok. 30 minut.

  2. Masa: Twaróg utrzeć z margaryną Kasią i 1 op. cukru waniliowego. Wyłożyć na gorący placek. Posypać orzechami.

  3. Polewa: Margarynę rozpuścić, nie gotować!!! Dodać cukier i serek mieszając do rozpuszczenia się składników. Polać goracą polewą ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiunia54 23 kwietnia 2010 Tak serek topiony 100g w kostce, Ja ten placek robie w normalnej blaszce średniej wielkosci, i orzechy mają być włoskie a ilośc zależy od gusty. Ja posypuje lekko. całą blachę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 23 kwietnia 2010 Ciekawy przepis. Nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie tego smaku - zwłaszcza polewy z serkiem topionym :) Na jaką blachę? Orzechy włoskie i pokruszone, ile mniej więcej? Serek topiony w kostce 100 g ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń