Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chociaż lubię kapustę z grochem nie robię jej często, ale jest to jedna z tradycyjnych potraw która u nas w domu jest daniem obowiązkowym na wigilijnym stole…
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 113
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 192
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1271
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 501
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 113
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 192
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1271
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 501
Składniki
Groch zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na noc. Drugiego dnia groch gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczył, około 1 godziny; powinien być miękki, ale nie rozgotowany.
W dużym garnku gotujemy wcześniej posiekaną kapustę. Do kapusty dodajemy liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy do miękkości.
Obieramy cebule, kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle na złoty kolor.
Do garnka z kapustą dodajemy groch i cebulę; gotujemy jeszcze przez chwilę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.