Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie wino ryżowe z nutką ziołowego aromatu i smaku.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2772
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6428
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2772
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6428
Składniki
Zagotować wodę. W lekko ciepłej, ale nie gorącej, rozpuścić drożdże i cukier. Do baniaka wsypać pozostałe produkty i zalać wodą z cukrem i drożdżami. Zamknąć korkiem z rurką fermentacyjną i pozostawić w zacienionym miejscu na 6 tygodni.
Po 6 tygodniach zlać wężykiem do drugiego baniaka. Pozostawić do klarowania na 6 tygodni.
Proporcje są podane na 7 litrów wody, ale składniki można mnożyć. Ziaren ziół nie można dodawać na oko - musi ich być dokładnie tyle, ile w przepisie.