Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie wino ryżowe z nutką ziołowego aromatu i smaku.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 135
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 29
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 362
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2201
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 135
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 29
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 362
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2201
Składniki
Zagotować wodę. W lekko ciepłej, ale nie gorącej, rozpuścić drożdże i cukier. Do baniaka wsypać pozostałe produkty i zalać wodą z cukrem i drożdżami. Zamknąć korkiem z rurką fermentacyjną i pozostawić w zacienionym miejscu na 6 tygodni.
Po 6 tygodniach zlać wężykiem do drugiego baniaka. Pozostawić do klarowania na 6 tygodni.
Proporcje są podane na 7 litrów wody, ale składniki można mnożyć. Ziaren ziół nie można dodawać na oko - musi ich być dokładnie tyle, ile w przepisie.