Do góry

Napoje Przepis na:

Wino ryżowe Kamila

Wino ryżowe Kamila

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 280

Dodano:

Odsłon: 10600

Słodkie wino ryżowe z nutką ziołowego aromatu i smaku.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę. W lekko ciepłej, ale nie gorącej, rozpuścić drożdże i cukier. Do baniaka wsypać pozostałe produkty i zalać wodą z cukrem i drożdżami. Zamknąć korkiem z rurką fermentacyjną i pozostawić w zacienionym miejscu na 6 tygodni.

  2. Po 6 tygodniach zlać wężykiem do drugiego baniaka. Pozostawić do klarowania na 6 tygodni.

  3. Proporcje są podane na 7 litrów wody, ale składniki można mnożyć. Ziaren ziół nie można dodawać na oko - musi ich być dokładnie tyle, ile w przepisie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nikola2005 21 maja 2013 Robimy bardzo podobne wino z ryżu i jest bardzo dobre w smaku no i %% ma sporo - bynajmniej to nasze:)) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń