Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiosenna pizza z czosnkiem niedźwiedzim

Wiosenna pizza z czosnkiem niedźwiedzim

Autor: FoodSafari

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 686

Dodano: 27.03.2017

Odsłon: 169

marca 27, 2017 Wiosenna pizza z czosnkiem niedźwiedzim Pizza na puszystym chrupkim spodzie i kremowym wierzchem.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski przesiać mąkę, w środku zrobić wgłębienie i wkruszyć w nie drożdże i cukier. Wlać letnie mleko i zostawić do wyrośnięcia. Do rozczynu dodać oliwę i sól. Wszystko razem zagniatamy, aż uzyskamy gładkie i elastyczne ciasto. Lekko oprószamy mąką i przykrywamy ściereczką kuchenną. Odstawiamy na 15-20 minut. Wyrośnięte ciasto rozciągamy na blasze tak by uzyskać okrągły placek.

    Listki czosnku siekamy, dodajemy do nich ser i śmietanę doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszanką smarujemy wierzch ciasta.

    Pieczemy 15-25 minut na dolnym poziomie piekarnika w 240-250 stopniach C.
    Pizzę podajemy przybraną listkami czosnku niedźwiedziego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

newsweek 28 marca Dawno już nie robiłem pizzy na własnym cieście, ale na tę chyba się skuszę :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń