Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam sałatki wiosenne, które uraczą każdego, kto uwielbia warzywa, a przede wszystkim lubi eksperymentować i łączyć ze sobą różne smaki.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35875
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 254
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 287
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35875
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 254
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 287
Składniki
Buraki czerwone pieczemy w piekarniku przez około 2 godziny, najlepiej owinięte w sreberku, temp. 180-200 stopni. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, szczypiorek drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki, tak aby po rozdzieleniu wyszły pojedyncze kółka. Kiedy buraki się upieką, obieramy je i kroimy w plastry i układamy na półmisku. Wsypujemy mieszankę sałat, na to dajemy rzodkiewkę oraz układamy połówki jajek. Kładziemy krążki cebuli oraz kostki sera i posypujemy wszystko szczypiorkiem.
SOS : Olej mieszamy z cytryną oraz oregano. Polewamy całą sałatkę