Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenne babeczki"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 50
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 50
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Składniki
Mąkę przesiej do miski, wsyp cukier oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wbij całe jajka, wlej 150 ml kremówki, zmiksuj.
Masło rozpuść, przestudź, dodaj do ciasta, jeszcze chwilę miksuj razem. Banany obierz, pokrój na kawałki. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami (ewentualnie posmaruj olejem i wysp bułką tartą).
Przygotowanym ciastem napełnij foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piecz 15-20 minut. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia.
Resztę kremówki ubij na sztywno. Czekoladę rozpuść na parze. Gdy przestygnie, wmieszaj do kremówki, chwilę miksuj razem. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij kleksy na muffinach. Udekoruj kwiatuszkami.
Czas ok. 40 min; porcja – 240 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety