Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 165
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 165
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
Kapustę sparz, podziel na pojedyńcze liście. Tost namocz. Por pokrój w plasterki, podsmaż je na maśle. Mięso połącz z odciśniętym tostem, porem i jajkiem. Przypraw solą, pieprzem i ziołami.
Farsz rozłóż na liściach. Brzegi liści unieś i zwiąż nitką, formując mieszki. Marchewki i pietruszki obierz, pokrój w słupki, ułóż w formie. Posyp przyprawami. Na tym postaw mieszki. Podlej bulionem. Piecz 45 minut w temp. 200°C.Źródło: Naj