Do góry

Przekąski Przepis na:

Wiosenne rydze

Wiosenne rydze

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1834

Dodano:

Odsłon: 6062

Jak schabowe pachnące lasem.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Postanowiłem przypomnieć sobie i mojej rodzince jak smakują i pachną grzyby. Dziś na kolację zaserwowałem rydze.

  2. Zamrożone rydze (ja pakuję po ok. 1/2 kg do woreczków) rozmrażam zanurzając w letniej wodzie. Po kilku minutach odcedzam i obtaczam w jajku i bułce tartej.

  3. Na patelni rozpuszczam masło i smażę rydze z każdej strony kilka minut. Solimy po usmażeniu. Można serwować same lub z chlebem posmarowanym np: ramą.

  4. Zapachy kolacji roznosiły się po okolicy drażniąc kubeczki smakowe sąsiadów. Do września zostało sporo czasu a woreczków tylko dwa. Kiedy je otworzę? Dam Wam znać...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 31 maja 2010 Niestety po mrożonych grzybach u mnie ani sladu :( Więc obejdę się smakiem. Imponujący zbiór suszonych grzybków:))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 31 maja 2010 a te skarby z tyłu - świetnie nadadzą sie na zupkę lub sosik :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hanix1984 30 maja 2010 Pycha. Ja chcę żeby już były grzyby.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń