Do góry

Przetwory Przepis na:

Wiśnie w soku własnym

Wiśnie w soku własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 477 Ocena: 3189

Dodano:

Odsłon: 2511

Wiśnie w soku własnym pasteryzowane. Doskonałe do ciast. Pyszne do deserów. Idealne na zimowe wieczory.

Składniki

  • wiśnie 1 kg
  • cukier ok. 50 dag
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wiśnie płuczemy a następnie drylujemy. Zasypujemy cukrem - ilość zależy od tego jak kwaśne są wiśnie. Odstawiamy na ok. 3 godziny. W tym czasie owoce puszczą sok.
    Do słoików nakładamy wydrylowane wiśnie i zalewamy sokiem, który puściły. Zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 min. - w zależności od wielkości słoików i odstawiamy do góry dnem. Po wystudzeniu odstawiamy do spiżarni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń