Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska minestrone"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 297
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 471
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 297
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 471
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 260 kcal, cena 1,40 zł
1Cebulę obierz, drobno posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij posiekaną cebulę, oprósz solą. Marchewki i pietruszkę oczyść, opłucz pod bieżącą wodą, pokrój w plasterki lub dużą kostkę. Wrzuć do naczynia z przesmażoną cebulą.
Przygotowane zalej 6 szklankami wody. Wrzuć pół opakowania mrożonych warzyw. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem około 25 minut.
Pomidory umyj, pokrój na kawałki (jeśli chcesz, możesz je wcześniej sparzyć wrzątkiem, przelać zimną wodą i obrać ze skórki). Wrzuć do zupy. Gotuj 5 min.
Dopraw gotową zupę przecierem pomidorowym, łyżeczką mielonej słodkiej papryki, posiekanym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Przed podaniem posyp porcje startym parmezanem.Źródło: Świat kobiety