Do góry

Zupy Przepis na:

Wloska zupa pasta e fagioli

Wloska zupa pasta e fagioli

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 209

Dodano:

Odsłon: 5450

Pyszna,gesta ,sycaca zupa w sam raz na zimowe popoludnia i wieczory:)

Składniki

  • cebula,, 1
  • mieso mielone wolowe,, 1 kg
  • marchewki,, 2
  • seler naciowy,, 1 lodyga
  • pokrojone pomidory albo pomidory w puszce, ok 3 sztuki lub cala puszka z zalewa
  • fasola czerwona lub biala,, 1 puszka lub szklanka ugotowanej
  • rosol wolowy,, 1 litr
  • oregano,, 3 lyzeczki
  • pieprz,, 2 lyzeczki
  • swieza ,pokrojona pietruszka,, cwiartka peczka
  • sos ostry np.tabasco,, 1 lyzeczka
  • drobny makaron,, pol szklanki
  • STARTY SER ZOLTY, do posypania
  • sos pomidorowy do spaghetti, 1 duza puszka ,2 male
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W duzym garnku rumienimy mieso mielone,odlewamy z niego h20.Dodajemy cebule,starte na grubej tarce marchewki,pokrojony drobno seler i pomidory.Dusimy az skladniki beda miekkie.Dodajemy fasole,rosol wolowy,przyprawy,hot sauce,sos do spaghetti i makaron.Gotujemy wszystko do miekkosci makaronu.Do zupy mozna dodac h2o np.1 szklanke . Obowiazkowo ser na wierzch.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kwiatek508 05 października 2011 Pomieszanie z poplątaniem, w tej zupie jest wszystko! Mega fajny przepis :D Ale najlepsza jest na następny dzień kiedy wszystkie smaki się "przegryza" :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 16 marca 2011 lubię takie gęste sycące zupy, spełniaja w mojej kuchni rolę dania jednogarnkowego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń