Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik według klasycznego włoskiego przepisu Cytrynowy aromat nadaje mu świeży i orzeźwiający smak.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
W misce wymieszać ricottę, mascarpone, jajko, mąkę cukier i skórkę otartą z jednej cytryny. Można to zrobić mikserem lub po prostu łyżką
Masło pokroić na kawałki, umieścić w osobnej misce, dodać do niego 250 g cukru, 50 g mąki i 4 żółtka. Zagnieść na gładką masę.
¾ ciasta wyłożyć na spód i wzdłuż brzegów wysmarowanej tłuszczem blaszki. Do środka wlać serową masę, a na wierzchu ułożyć kratkę z pozostałej części ciasta.
Sernik piec w 180 stopniach przez mniej około 45 minut, aż ciasto będzie miało złoty kolor.