Do góry

Dania główne Przepis na:

Włoskie tortellini

Włoskie tortellini

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28002

Dodano:

Odsłon: 36

Przepis wart wypróbowania: "Włoskie tortellini"

Składniki

  • 50 dag mąki
  • jajko
  • łyżka oliwy z oliwek
  • ciepła woda
  • szczypta soli;
  • 30 dag szynki (może być parmeńska, ale też zwykła)
  • 2 małe cebule
  • 15 dag półtłustego twarogu
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • oregano lub inne zioła
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. na ciasto zagnieć na stolnicy, dodając tyle ciepłej wody, aby ciasto było miękkie i całkiem gładkie. Nakryj.

  2. Zrób farsz: szynkę drobno pokrój, część zostaw do dekoracji, resztę obsmaż na oleju z posiekaną cebulą. Następnie ostudź.

  3. Szynkę wraz z cebulą zmiel razem z twarogiem na gładką masę, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami.

  4. Ciasto rozwałkuj, wytnij kwadraciki. Kładź na nich farsz, sklejaj jak uszka. Ugotuj w osolonej wodzie, udekoruj i podaj.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń