Przekąski Przepis na:
Wodzionka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 62
Dodano: 18.05.2008
Odsłon: 1788
Bardzo prosta, tania i szybka zupa.
Składniki
- czosnek, 8 ząbków
- bulion w kostce lub masło
- sól,pieprz,magi, do smaku
- 3-dniowy chlebl lub grzanki, według gustu
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Czosnek obrać i posiekać,dodać do gotującego się bulionu.Wszystko doprawić do smaku i gotować około 5 minut.Grzanki wrzucić na talerz (nie za dużo bo pęcznieją) i zalać wywarem.SMACZNEGO!!!
Komentarze do przepisu (3)

shila27 19 marca 2010Zgłoś do usunięcia
zgadzam się z 19ania76!!! do wodzionki się nie daje żadnych wywarów z kiełbasy itp.0 Kto głosował? | Odpowiedz

19ANIA76 19 sierpnia 2008Zgłoś do usunięcia
Do prawdziwej wodzionki nie dodaje się żadnego bulionu. To jest tylko chleb,woda ,ciut soli i czosnek.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kasienka_f 18 maja 2008Zgłoś do usunięcia
Zamiast bulionu można również zastosować wywar z wędzonej kiełbasy. Dwie pieczenie na jednym ogniu :-))) Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz