Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowe szaszłyki z papryką"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 444
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13066
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 98
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 444
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13066
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 98
Składniki
Ogórki obrać, usunąć nasiona, zetrzeć na tarce, posolić, odstawić na 10 min, odcisnąć, wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić roztartym czosnkiem i ziołami, schłodzić.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przełożyć do miski, zalać 4 łyżkami oliwy, oprószyć przyprawami i ziołami, wymieszać z roztartym czosnkiem, przykryć folią, marynować w lodówce ok. 8 godz. Papryki umyć, usunąć nasiona, pokroić.
Cebule pokroić w ćwiartki. Na patyczki do szaszłyków nakładać naprzemiennie kawałki mięsa, papryk, cebuli, grillować po 12 min, obracając i smarując marynatą.
Do marynaty możesz dodać rozkruszoną kostkę rosołową, 2 łyżki musztardy, pół szklanki soku z czarnej porzeczki albo napoju typu cola.Źródło: Twoje Imperium