Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina po Staropolsku

Wołowina po Staropolsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 2920

Smaczne proste Danie w klimacie Poski szlacheckiej.

Składniki

  • mieso wołowe, 1 kg
  • cebula czerwona, 0,5 kg
  • cebula biala, 0,5 kg
  • Piwo Mocne, 1 l
  • sól pieprz
  • Kilka ząbków czosnku
  • musztarda francuska
  • chleb żytni
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroic na ok centymetrowe plastry lekko zbic posolic popieprzyc natrzec czosnkiem

  2. Na dobrze rozgrzanej patelni zrumienic (mozna troszeczke przypalic ) miesko wrzucić do garczka gdze bedze sie gotowac

  3. Cebulke pokroic w plastry nie za cienkie dodac do wolowiny

  4. dolac 1 l piwa na wolnym ogniu gotowac przez 2 godziny

  5. jezeli sos sie zredukuje za bardzo dolac Piwa

  6. Z chlebka zytniego zrobic grzanki posmarowac musztarda nalozyc miesko polac sosem

  7. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń