Do góry

Dania główne Przepis na:

Wyjątkowe sosy do mięs i warzyw z grilla

Wyjątkowe sosy do mięs i warzyw z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 63

Wypróbowany przepis na "Wyjątkowe sosy do mięs i warzyw z grilla"

Składniki

  • 12 dag różnych orzechów (włoskich
  • laskowych) oraz migdałów
  • 200 ml śmietanki 30 proc
  • 2 żółtka
  • 100 ml wytrawnego białego wina
  • sól
  • pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Orzechy zmiel lub drobno posiekaj. Połowę śmietanki ubij na sztywno, ubijając – dodawaj po żółtku. Wino zagotuj z połową orzechów oraz pozostałą płynną śmietanką. Do wina dodaj ubitą śmietankę z żółtkami, pod- grzej, ale nie zagotuj. Gdy ostygnie, dopraw i posyp orzechami.

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń