Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wykwintne mielone"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 33
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 46
Składniki
Kajzerkę moczę w wodzie, odciskam. Szynkę myję i razem z obranymi cebulą i czosnkiem mielę w maszynce do mięsa.
Do masy mięsnej dodaję jajka, posiekaną natkę pietruszki, doprawiam solą oraz pieprzem i dokładnie wyrabiam. Lazur kroję w grubą kostkę.
Z mięsa formuję kotlety, w ich środki wkładam po kostce sera.
Obtaczam kotlety w bułce tartej wymieszanej z płatkami. Smażę na wolnym ogniu na kolor złocisty. Podaję gorące ze świeżą sałatą.
70 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie