Do góry

Przekąski Przepis na:

Wytrawne muffiny

Wytrawne muffiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 353

Dodano:

Odsłon: 1227

Muffiny wytrawne z suszonymi pomidorami i fetą, idealne jako przystawka lub przekąska.

Składniki

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia , 1/2 łyżeczki sody
  • 1 opakowanie sera mozzarella
  • 6 sztuk suszonych pomidorów i 2 łyżki oleju z tych pomidorów
  • zielona pietruszka
  • mix mrożonych ziół lub 2 łyżki suszonych ziół prowansalskich
  • 1 łyżka kaparów
  • kawałek sera żółtego
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać.
    dodać mleko, jako, olej , i olej z pomidorów.
    Zmiksować na jednolitą masę.

    Przygotować dodatki.
    Posiekać zieloną pietruszkę, zioła, pomidory.
    Ser zetrzeć na tarce.
    Mozzarellę pokroić w kostkę.

  2. Do masy dodać dodatki bez mozzarelli.
    Wymieszać dokładnie.

  3. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami.
    Do każdej nałożyć 1 łyżkę ciasta, położyć po kawałku mozzarelli i przykryć ciastem .

    Można posypać czarnuszką. Zyskują jeszcze bardziej na smaku.

  4. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
    piec około 15 minut.

    Muffinki można podgrzewać .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń