Do góry

Desery Przepis na:

z marcepanową kruszonką gotowany sernik na mleku zagęszczonym...

z marcepanową kruszonką gotowany sernik na mleku zagęszczonym...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1437

Dodano:

Odsłon: 8857

sernik jest po prostu pyszny, w trakcie jedzenia chce się jeść i jeść..........SMACZNEGO!!!

Składniki

  • KRUSZONKA: biszkopty okrągłe 6 sztuk
  • marcepan 200 gram
  • SERNIK: margaryna 250 gram
  • cukier 3/4 szklanki
  • mleko 350 gram/zagęszczone
  • twaróg 1 kg/wiaderko
  • jajka 4 sztuki "L"
  • kasza manna 4 łyżki
  • budyń waniliowy 2 opakowania
  • biszkopty okrągłe 200 gram
  • polewa czekoladowa - w opisie
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. do rozdrabniacza włożyć biszkopty, kawałki marcepana i wszystko zmiksować na drobną kruszonkę

  2. w teflonowym garnku (nie przypali się masa serowa w trakcie gotowania) z cukrem stopić margarynę z cukrem, wlać mleko zagęszczone

  3. włożyć ser z wiaderka, wbić całe jajka

  4. wsypać kaszę manną z budyniami i mikserem miksować doprowadzając do zagotowania na dużym ogniu

  5. tortownice 18 i 16 cm, na dnie rozłożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć gorącą masę serową, wyrównać wierzch

  6. czekolada gorzka 200 gram, śmietana gęsta 18% 5 łyżek - w kąpieli wodnej kawałki czekolady gorzkiej roztopić razem ze śmietaną mieszając

  7. z 3/4 czekolady stopionej rozsmarować na sernikach, psypać marcepanową kruszonką, przycisnąć delikatnie do polewy, kruszonkę polać pozostałą polewą, schowac do lodówki najlepiej na całą noc

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń