Do góry

Przekąski Przepis na:

Żabie udka na sałatce

Żabie udka na sałatce

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 149

4 czerwca obchodziłam z mężem 7 rocznicę ślubu , na tą okazję postanowiliśmy przygotować coś innego na romantyczną kolację. Padło na żabie udka. Jadłam je pierwszy raz. I wiecie co… są na prawdę smaczne

Składniki

  • 400 g żabich udek
  • 2-3 łyżki masła klarowanego
  • posiekany ząbek czosnku
  • posiekana natka pietruszki
  • sól pieprz
  • Mąka
  • mix sałat
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Udka jeżeli są mrożone zalewamy mlekiem z wodą w proporcji 2:1 . I czekamy aż się rozmrożą

    2. Żabie udka posypać solą i pieprzem, oprószyć mąką. Obsmażyć je na rumiano na maśle

    3. W ostatniej chwili dodać na patelnię czosnek i natkę, niech zapachnie i oblepi udka

    4. Na talerze wyłóż mix sałat ułóż żabie udka i całość skrop masłem spod smażenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń