Do góry

Przekąski Przepis na:

Zakąska do piwa

Zakąska do piwa

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3016

Dodano:

Odsłon: 17725

Znikały w ostatnią sobotę szybciej niż chipsy i paluszki;) A piwko smakuje z nimi jeszcze lepiej.

Składniki

  • ciasto francuskie
  • 8 sztuk pieczarek
  • 2 cebule
  • 4 plastry boczku parzonego
  • 2 łyżeczki koncentratu
  • sól, ostra papryka, pieprz
  • oliwa
  • ostry ser żółty
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulkę smażymy, dodajemy boczek, następnie posiekane pieczarki. Gdy już wszystko jest miękkie, dodajemy przyprawy, potem koncentrat.

  2. Na pokrojone w kwadraty ciasto francuskie nakładamy po kawałku sera żółtego i na to łyżeczka farszu. Formujemy saszki lub pierożki, jak kto woli. Mogą też zostać otwarte lub z zagiętymi lekko narożnikami.

  3. Pieczemy aż ciasto będzie złociste.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

etiudka74 08 września 2012 Ostatnio na imprezie wszyscy się zajadali--mniam mniam, wypróbuję jeszcze na cieście drożdżowym ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 22 czerwca 2010 No to już wiem co będziemy zakąszać z moim lubym na następnym mundialowym meczu! Świetny przepis.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beti83 16 czerwca 2010 kolejny przepis na bazie ciasta francuskiego i jak się okazuje cały czas można wymyślić coś nowego :)
pozdrawiam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 16 czerwca 2010 Bardzo ciekawy przepis! musze wyprobowac:) pozdrowienia

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 09 czerwca 2010 Dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że w granicach od 15 do 18 maksymalnie. Bo tak kojarzę jak dzieliłam płat ciasta francuskiego:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 08 czerwca 2010 Amidallko ile zakąsek udało Ci się zrobić z podanych wyżej składników? Obliczam i kalkuluję produkty ponieważ kibiców piłkarskich będę gościć ogromną ilość, a każdy z nich lubi zakąszać.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 08 czerwca 2010 Nie mam pojęcia, ale myślę, że nie wyjdzie. Ciasto francuskie ma w sobie juz dużo tłuszczu i jeszcze nasiąknie oliwą. Chyba to nie jest najlepszy pomysł:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magi30 07 czerwca 2010 czy da rade to usmazyc????Wyglada super:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magi30 07 czerwca 2010 Aczy da rade usmazyc na oliwie???Wyglada superrrrr!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń