Do góry

Przekąski Przepis na:

Zakąski

Zakąski

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1640

Dodano:

Odsłon: 56434

Podaje bardziej propozycje i pomysl niz przepi bo wiem ze zaraz kazdy napisze ze jest tu pelno takich przepisow, ja chcialam pokazac to jako swietne rozwiazanie na poczatek kazdej imprzey to raz a dwa duzym plusem jest to ze mozemy to zrobic wczesniej i zamrozic a pozniej tylko odparowac 10 min w piekarniku !

Składniki

  • Skladniki podaje mniej wiecej bo tak jak mowie bardzej dodaje to jako pomysl niz przepis,
  • ciasto francuskie gotowe
  • pieczarki, szpinak, czosnek,
  • mini parowki, ser plesniowy oraz zolty, oliwki itd...
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozmrazamy, wycinamy wybrane formy np kwadraty by zrobic trojkaty ze szpinakiem, rulony by zrobic mini paszteciki z pieczarkai, krazki by zrobic tartaletki z serem plesniowym i oliwkami itd, pieczemy w zaleznosci od wielkosci okolo 10 -20 min w 200 stopniach, jezeli chcemy je zamrazac i podawac w pozniejszym czasie nie spiekamy bardzo bo pozniej przy odgrzewaniu lekko sie razumienia, zamrazamy zimne poukladne jedno na drugim w plastikowym pojemniku, zycze udanych letnich biesiad !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MonCheri 01 września 2010 Super pomysł, zrobiłam ostatnio, gościom najbardziej smakowały te z parówkami, ja do nich włożyłam jeszcze ser żółty i odrobinę ketchupu, pycha:) Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patrusia84 20 lipca 2010 Świetny pomysł!!! Wykorzystam na następne spotkanie z przyjaciółmi. Pozdrawiam!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 02 lipca 2010 Bardzo fajne zakąseczki... dwie poproszę... z pleśniowym serem i z oliwkami... i małe zimne piwko... ;)... upał strrraszny!!!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eses 02 lipca 2010 lubie , lubie lubie takie proste rozwiązania :)))))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 02 lipca 2010 Super,ja uwazam ze wcale nie trzeba robic wczesniej,to jest do zrobienia w godzine i swiezo zrobione lepiej smakuja.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 02 lipca 2010 takie zakąski sa super zawsze szybko znikają z talerza

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń