Do góry

Przetwory Przepis na:

Zalewa curry do ogórków

Zalewa curry do ogórków

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 583

Dodano:

Odsłon: 880

Prosta w przygotowaniu zalewa, która nadaje ogórkom orientalny smak.

Składniki

  • litr wody
  • szklanka cukru
  • szklanka octu
  • 3 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki curry
  • kilka ziaren gorczycy
  • cebula
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki (o których nie wspomniałam w liście składników) myję, obieram i tnę wzdłuż w ćwiartki. Na dno każdego słoika wrzucam kilka ziaren gorczycy, a następnie układam ogórki. Układam je pionowo i dość ciasno. Do każdego słoika wkładam plaster cebuli.

  2. Do garnka wlewam wodę i ocet oraz wrzucam cukier, sól i curry. Od momentu zagotowania, całość gotuję przez około 5 minut. Zalewę wlewam do słoików. Słoiki szczelnie zamykam i pasteryzuję przez około 10 minut.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń