Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekana fasolka szparagowa

Zapiekana fasolka szparagowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1818 Ocena: 41828

Dodano:

Odsłon: 7096

Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

Składniki

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
  • 100 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 40 g startego parmezanu
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę oczyszczamy, usuwamy końcówki, obgotujemy w osolonym wrzątku przez 10-15 min.

    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie bułkę tartą, którą lekko zrumieniamy.

    Fasolkę mieszamy z bułką tartą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Zapiekamy 20 min, następnie posypujemy startym parmezanem, pieczemy 10 min (z termoobiegiem).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń