Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kaszę mannę można przygotować na szybki podwieczorek lub gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Słodka kasza manna pysznie komponuje się z kwaśnymi malinami.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10259
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2896
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1997
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 761
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10259
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2896
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1997
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 761
Składniki
Mleko zagotowujemy z cukrem, następnie wsypujemy kaszę mannę, gotujemy do zgęstnienia kaszy cały czas mieszając.
Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy.
Na dno kokilek wykładamy połowę malin. Następnie kaszę mannę i na wierzch pozostałe maliny.
Kaszę mannę zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Gotową podajemy na ciepło lub zimno. Jeśli maliny są bardzo kwaśne to można przed podaniem z wierzchu posypać cukrem. Rady: Z przepisu wychodzi 4 porcje.