Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane przekąski

Zapiekane przekąski

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 250

Dodano:

Odsłon: 1694

Świetny sposób na wykorzystanie resztek. Dobre zarówno na przekąskę na przyjęcia jak i na kolację. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • mąka ok 2 szklanek
  • sól
  • przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Dodatki
  • koncentrat pomidorowy
  • parówki
  • pieczarki
  • szpinak
  • cebula
  • Papryka czerwona
  • Ser żółty
  • czarny sezam do posypania
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Najpierw łączymy mleko, jajka i olej. (Ja użyłam robota kuchennego ze względu na ograniczony czas jaki miałam do podania kolacji)

    Kiedy już wszystko będzie połączone dodać proszek do pieczenia i powoli dodawać mąki.
    Może się okazać że będzie potrzebna większa ilość niż podana w przepisie.
    Ciasto ma być delikatne.

  2. Pokroić dodatki w mniejsze kawałeczki

  3. ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Pokroić w ok 5 cm prostokąty.

    Smarować koncentratem, położyć po kawałeczku dodatków przykryć serem.

  4. Zwinąć w rulonik

  5. Ruloniki wyłożyć na blaszkę wyłożoną folią. Posmarować z wierzchu oliwą i posypać ziarnami sezamu.

  6. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 15-20 min, aż się zrumieni.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń