Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nie wiemy co zrobić z resztkami czerstwego chleba, polecamy tę wyborną i sytą zapiekankę chlebową z patelni!
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 570
Polecam.
Odsłon: 221
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 484
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 59
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 570
Polecam.
Odsłon: 221
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 484
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 59
Składniki
Na dużej patelni podsmażamy na małym ogniu (my na indukcji na 3.) na oliwie z oliwek plasterki cebuli, gdy się zeszklą, układamy na nich kawałki chleba w formie słońca, zalewamy rozkłóconymi wraz z przyprawami jajkami i ugniatamy lekko kromki palcem lub widelcem, aby bardziej nasiąkły.
Zaraz też rozsypujemy na wierzchu oliwki, szynkę i plasterki sera, przykrywamy pokrywką i zapiekamy wszystko na małym ogniu (my nadal na 3.), aż jaja się zetną a ser rozpuści (przez ok. 20 minut). Podczas smażenia można podnieść kilka razy pokrywkę i strząsnąć wodę skroploną na pokrywce, aby zapiekanka była przyjemnie sucha.
Przed podaniem ozdabiamy świeżymi ziołami. Smacznego!