Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony dorsz na masełku i szpinak z nutą czosnku to po prostu pycha.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3749
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3749
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 104
Składniki
Rybę delikatnie umyć. Podzielić. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć pieprzem cytrynowym i mąką orkiszową. Zamaczać w roztrzepanych jajkach i smażyć na masełku. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Posolić. Na tę samą patelnię dodać łyżkę masła i liście szpinaku. Smażyć na wolnym ogniu aż liście zmiękną. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę i sól do smaku. Na talerzu ułożyć szpinak i na szpinaku rybę z plasterkami cytryny. Smacznego.