Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka gyros z ryżem
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
- Ryż gotujemy wg przepisy na opakowaniu. - Filet z kurczaka myjemy i kroimy w większą kostkę, posypujemy przyprawą gyros i zostawiamy w lodówki na pół godziny. - Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę a następnie dodajemy pokrojonego kurczaka. Smażymy kilka minut. - W miseczce wymieszać keczup z majonezem. - Na blaszkę wsypujemy ryż oraz podsmażonego kurczaka. Mieszamy i zalewamy połową przygotowanego sosu. - Rozsmarowujemy i posypujemy 100 g sera. Następnie dodajemy wymieszaną kukurydzę wraz z pokrojony w kostkę ogórkami oraz papryką. - Zalewamy pozostało częścią sosu, rozsmarowujemy. Na koniec posypujemy pozostałym serem. Pieczemy 20-25 w piekarniku do 170 stopni.