Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka rybna z koperkiem"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 221
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 221
Składniki
Gotuję ziemniaki i osobno brokuł. Filety oprószam przyprawą, odstawiam na kilka minut. Panieruję je w jajku, bułce tartej i smażę. Pieczarki kroję w ósemki, przyprawiam solą, pieprzem i smażę oddzielnie.
Robię sos: masło roztapiam, wsypuję mąkę, zasmażam, dodaję koperek, dolewam wodę, zagotowuję, solę i, mieszając ze śmietaną, zagotowuję.
Naczynie żaroodporne smaruję tłuszczem. Układam w nim pokrojone w plastry ziemniaki, na nich ryby, a po bokach naczynia pieczarki i brokuł. Polewam zapiekankę sosem. Ser kroję w paseczki, układam je na zapiekance. Danie zapiekam 15 min. w temp. 180oC.
55 min • Porcja 240 kcal • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie