Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ale pyszne danie,doskonałe na jesienny obiad.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Cukinię posypać solą,gdy puści sok przełożyć na sitko i odstawić aby obciekła.Masło i oliwę rozgrzać w rondlu,zeszlić posiekaną cebulę i czosnek przepuszczony przez praskę,smażyć na średnim ogniu aż zmiękną.Dolać śmietanę i mleko ,gotowć na małym ogniu do zgęstnienia sosu.Zdjąć z ognia,dodać musztardę,starty żólty ser,przyprawić ziolami prowansalskimi.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.W żaroodpornym naczyniu ułożyć cukinię,dynię,polać sosem.Piec 50-60 minut.Po 30 minutach pieczenia na wierzchu zapiekanki rozłożyć plastry mozzarelli.