Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z fasolki szparagowej

Zapiekanka z fasolki szparagowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 186 Ocena: 3008

Dodano:

Odsłon: 2654

Szybka i sezonowa zapiekanka

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Podgotowałam al dente fasolkę szparagową z solą.
    Wysmarowane naczynie do zapiekania wyłożyłam płatami ciasta filo- można pokroić w paski ciasto francuskie.
    Warstwami wzdłuż układałam fasolkę i każdą warstwę zalewałam mieszaniną:

    Jajo, śmietana przyprawy, u mnie dodatkowo dodałam przesmażony na czosnku szpinak.

    Górną warstwę polałam mieszaniną i lekko zagięłam brzegi ciasta.

    Na wierzchu ułożyłam fasolkę wzdłuż pozostałych aby wiedzieć jak kroić zapiekankę.

  2. Zapiekanka trafiła do piekarnika na 45 minut w 180 stopniach, na początku przykryłam ją papierem do pieczenia aby ciasto się nie spaliło.

    U mnie to było obiad ale plaster zapiekanki można potraktować jako dodatek do obiadu lub przekąskę, na pewno ładnie się prezentuje i zaskakuje gości.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń