Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie to danie idealne,rozgrzewa od środka,o właściwościach zdrowotnych kaszy jaglanej zapewniać nie trzeba,a istotne jest to,że danie jest lekkie i nie zapycha.Taką zapiekankę można zjeść jako deser lub na kolację,u minie zostaje na stałe w menu:)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem,aby pozbyć się gorzkiego smaku. Następnie zalać dwiema szklankami zimnej wody,dodać sól i łyżeczkę masła,nie mieszać.Gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Do ugotowanej kaszy dodać miód oraz cynamon i wymieszać. Naczynie wysmarować masłem,nałożyć ugotowaną kaszę.
Kaszę polać połową podanej ilości śmietanki.Jabłko umyć i pokroić w plasterki.
Następnie jabłka ułożyć na kaszy,posypać cukrem i cynamonem,zalać resztą śmietanki i posypać wiórkami kokosowymi.
Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do piekarnika i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut.