Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kurczakiem pod beszamelem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 312
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 502
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 312
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 502
Składniki
Do wrzącej wody wrzuć kostki rosołowe i ryż. Gotuj 10 minut.
Kurczaka pokrój w plastry, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Podsmaż na oleju, dopraw bazylią i solą.
Marchew, pietruszkę, por oraz seler potnij w plastry i podduś na oddzielnej patelni.
Masło rozpuść w gotującym się mleku. Dosyp gałkę muszkatołową, sól i mąkę.
Miękkie warzywa dodaj do kurczaka i duś kilka minut. Na koniec połącz je z ryżem, zalej sosem beszamelowym i piecz pół godz. w 180°C. Udekoruj wg. uznania.
Joanna Bańkowska z WarszawyŹródło: Super TV