Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na obiad, lub kolację.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 159
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1534
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 159
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1534
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Dodać przyprawy gyros,posolić, popieprzyć, wymieszać i odstawić na pół godziny.
Potem usmażyć na tłuszczu.Odstawić do przestygnięcia.
Makaron ugotować, na pół twardo w osolonej wodzie.Odcedzić, przelewając zimną wodą.(żeby się nie sklejał, Pomidory obrać ze skórki.Pokroić w grubsze plastry. Na sos, rozmieszać zupę w proszku ze śmietaną. Można rozrzedzić odrobiną mleka. Ser zetrzeć na tarce.
Naczynie żaroodporne,posmarować masłem i posypać tarta bułką. Ułożyć warstwę pomidorów i posypać posiekaną natka pietruszki.
Wyłożyć ok. połowę makaronu. Wyłożyć warstwę mięsa. Polać sosem. Wyłożyć resztę makaronu.(ale nie koniecznie wszystkiego, bo jest dużo)
Posypać serem i polać ketchupem. Przykryć pokrywką z naczynia. Piec w nagrzanym piekarniku 180*, ok.50 min.
Danie udekorować skręconą skórką z pomidora i pietruszki. Danie podawać na ciepło na obiad czy kolację.