Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mięsem i dynią"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Umyj dynię, rozetnij wzdłuż. Usuń miękki miąższ i odłóż. Skrop środek oliwą i umieść w naczyniu żaroodpornym.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na patelni. Dodaj mięso i podsmaż. Dopraw solą, kminkiem i dodaj tymianek. Smaż przez 10 min.
Kuskus wsyp na drugą patelnię i dodaj 4 łyżki wody. Duś na małym ogniu. Zdejmij z patelni, kiedy kuskus spęcznieje.
Odłożony miąższ z dyni posiekaj z przecierem i serem. Dodaj do mięsa, lekko podgrzej.
Do mięsa dodaj kuskus, wymieszaj i całość rozłóż do wydrążonych połówek dyń. Piecz w 200 st. C przez 30 min.
Czas przygotowania: 80 minut 550 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień