Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z patelni

Zapiekanka z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4253

Dodano:

Odsłon: 12832

szybkie jedzonko

Składniki

  • ugotowane ziemniaki, 8 sztuk
  • szynka albo kiełbaska, ok. 10-15 dag
  • pieczarki, 5 średnich
  • cebula, 1 sztuka
  • fasolka mrożona, 20 dag.
  • czerwona papryka, 1 sztuka
  • jajka, 5 sztuk
  • śmietana 18 -stka, 2 -3 łyżki
  • sól,pieprz ,tymianek ,oregano, dp smaku
  • czosnek, 2 ząbki
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić na grube kawałki podsmażyć razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem dodać pokrojone na grube kawałki ziemniaki,fasolkę i pokrojoną w paski paprykę i szynkę wszystko to razem podsmażyć parę minut,gdy warzywa zmiękną przyrawić je ziołami solą i pieprzem i zalać jajkami rozbełtanymi ze śmietaną i przyprawionymi solą i pieprzem ,zapiekać na pateli na malutkim gazie do momentu ścięcia jajek.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 01 czerwca 2010 uwielbiam tego typu zapiekanki,często dadaję do nich bób (ugotowany bez skórki) - dla mnie niebo:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 01 czerwca 2010 Świetny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z obiadu które na drugi dzień ;)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń